RSS

Hikayat Putera Shazlan



Anda kenal budak ni?

Kalau tak kenal, meh sini aku kenalkan..nama glamor dia Famie Don, nama sebenar aku tak tau. Budak ni first time keluar TV cerita Bong kat TV9 bersama budak perempuan nama Maisarah. Lepas tu, budak ni popular dalam cerita Hikayat Putera Shazlan kat Astro Ceria lepas tu berlakon cerita Magika dan macam-macam lagi. Budak ni pun pernah menang pelakon kanak-kanak terbaik TV anugerah ape tah, pastu budak ni pernah jadi pengacara program kanak-kanak. Aku tak ingat program apa. Manelah aku lekat kat rumah.hehe

Apasal aku post pasal budak ni?


Hari ni, Astro Prima datang rumah aku untuk shooting drama. Sehari je la. Masa dia orang call mak aku sebab nak pinjam rumah, aku dah terbayangkan Remy Ishak dengan Fauziah Gous (ni sume psl cite Tahajjud Cinta kat tv3 tu), tapi xde. Mereka cakap nak buat program ramadhan cerita "Flamingko .." tak ingat lah dan pelakon dia kanak-kanak. Aku plak, adoi kanak-kanak mestilah bukan Mia Sara tu. Pastu plak aku tak kenal pelakon kanak-kanak (tak popular). Jadi, masa krew2 dtg aku pun duduk je la bilik. Malas nak keluar.


Masa duduk bilik tu, tetiba aku rasa nak keluar sebab nak tengok jugak la dorang shooting mcm mane, tetiba aku nampak budak ni duduk atas kerusi ruang tamu, aku pun ckp dalam hati

"eh macam budak cite Putera Shazlan"


Bukan kot. Pastu aku masukla bilik balik. Masa berbuka puasa tu, krew2 sediakan makanan yg berlambak gila, mak aku pun panggil la suruh berbuka, dan sekali duduk 1 meja dgn krew2 ni, pastu budak tu pun panggil aku " Akak, azan pukul berapa?" aku pun jawab 7.30mlm dgn acuh tak acuhnya. Disebabkan aku terkenal dgn sifat pemalu (emmm...) so aku tak berapa cakap dgn dia sgt. haha


Dipendekkan cerita, lepas tu barulah aku tau budak ni betul belakon cerita hikayat putera shazlan. haha. budak ni berlakon dgn 2 org kawan dia, sorang laki dgn sorang girl. Si Famie ni baru form 1 lg 2 org tu darjah 6. Mcm tak percaya je aku dia berlakon cerita magika tu. haha. Tapi si Famie dgn budak2 lain tu baik, peramah tak sombong. ade je benda nak cerita kat aku

tak dpt dgn remy ishak, dgn Famie pun jadi lah hehe


Mak si Famie yg merangkap manager pun sama gak, peramah gila siap tunjuk fan page kat FB lagi, minta aku vote anak dia jd pelakon kanak-kanak terbaik dgn pengacara kanak-kanak terbaik kat FB. Aku pun join je la, dah mak dia beriya-iya sgt. Pastu mak dia tunjuk video dia nyanyi kat korporat function dlm utube.

comel budak ni. aku suka


budak 2 org ni suka betul dgn Kulip, tp Kulip xske pun dgn dorang haha




abg aku dgn famie


Lepas dah abis shooting, dorang ni pun balik la. sebelum balik, salam siap minta no tefon abg aku lg, entah apa dia nk buat. haha. Krew2 astro bagi mak aku rm200 sebab pinjam rumah 5 jam. berbaloi la. makan pun dorang sponsor. kalau nak berlakon rumah aku lagi, boleh je, nk suruh aku berlakon pun boleh, tapi aku nak berlakon dgn remy ishak je. muahahaha


ps: mood sengal






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 no comments :):

Akmal Ezat said...

wahhhh...d sebabkan ade artis...terus blog ko leh komen...haha...kem slm kat dak kecik tu...ckp kat producer..klu perlukan pelakon tambahan...panggil aku...bg no phone aku kat die..hahaha

Aina Meducci said...

mane de, dh lame blog aku leh komen. hahahaha. tolong ar nk jdi pelakon, baik ko jdi ketua kelas sem depan.hoho

Natasya said...

weh cmne umh ko leh dpinjam oleh mereka? mak ko knl ke krew2 tu smua? anyway nice!

Aina Meducci said...

abg sedara aku kerje bab2 media ni, so dia la yg kenalkan umah aku kt member2 dia. weh dh byk kali la org dtg berlakon umah aku. salah 1 cite aritu triology cinta, si faiziah gous dgn rosyam nor dtg, tp aku kt umk. hhuhu

Akmal Ezat said...

ye ker???xpersan pun...setau aku baru jer...haha
xnak aku jadi class rep ag...tobat..haha

neway dak perempuan tu pun dah bese blakon..haha...citer ape weh??..aku nak tgk r..hehe

Afiq SazOne said...

ape motif pegang kucing tu?haha

Aina Meducci said...

akmal: ahaha ade org tu suruh ak bukak komen link tp dia xkomen2 pun hahaha. aku xske ade private attack je. huhu.

afiq: dak tu suke dgn kulip, so kene masuk r skali.hehe

Aina Meducci said...

dak pompuan tu aku xtaw blakon cite ape, baru first time aku tgk dia...haha

btw, aku xingt tajuk cite tu ape "flamingko..." tp kt astro prima la

saufiahmad said...

pon boleh :P

Aina Meducci said...

heee..

Post a Comment